Το ελληνικό κέντρο "Ο Απόλλων" στη Νέα Υόρκη

Διαφημιστική καταχώρηση στην ελληνική εφημερίδα της Νέας Υόρκης "Εθνικός Κήρυξ" (αρ. φ. 3446, Πέμπτη 2.10.1924, σελ. 4) του ελληνικού κέντρου "Ο Απόλλων" στην οποία αναφέρεται το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του συζύγου της Μαρίκας Παπαγκίκα, Κώστα Παπαγκίκα, στην αγγλική γλώσσα C. [Costas]. J. [John] Papagikas συνοδευόμενο από τη λέξη Prop., την οποία την εποχή εκείνη μπορεί να τη χρησιμοποιούσαν ως συντόμευση της λέξης proprietor που σημαίνει ιδιοκτήτης ή για να δηλώσει τον φροντιστή (με τα σημερινά δεδομένα).
Σημειώνεται ότι στο ίδιο φύλλο εφημερίδας (ό.π. "Μικραί Αγγελίαι", σελ. 6), δημοσιεύεται αγγελία ενοικίασης γραφείου "παραπλεύρως του ελληνικού 'Ο Απόλλων'" στην οποία αναγράφεται ως υπεύθυνος επικοινωνίας ο C. Papagikas και αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας ίδιος με αυτόν του κέντρου (0868).
Αν και δεν μπορούμε να αποφανθούμε για το είδος της σχέσης του Κώστα Παπαγκίκα με το ελληνικό κέντρο, θα πρέπει μάλλον να θεωρήσουμε βέβαιο ότι συμμετείχε ως μουσικός στις εμφανίσεις της συζύγου του Μαρίκας Παπαγκίκα στο "Απόλλων".
Στην ίδια σελίδα του παραπάνω φύλλου της εφημερίδας δημοσιεύεται και διαφημιστική καταχώρηση για τις εμφανίσεις της Μαρίκας Παπαγκίκα στο κέντρο, τον Οκτώβριο του 1924.

Τύπος:
Χρονολογία:
2.10.1924
Τόπος:
Νέα Υόρκη
Φυσική περιγραφή:
Χαρτί, α/μ, 2,4 Χ 2,4 εκ.
Προέλευση:
Ψηφιακό Αρχείο του "Εθνικού Κήρυκα"
Αναγνωριστικό:
KA_D_Kentro_O_Apollon
Άδεια χρήσης:
cc
Παραπομπή:
Αρχείο Κουνάδη, "Το ελληνικό κέντρο "Ο Απόλλων" στη Νέα Υόρκη", 2019, https://vmrebetiko.gr/item?id=10882

Σχετικά τεκμήρια

Δείτε επίσης