Απόσπασμα συμβολαίου στο οποίο καταγράφονται οι σχέσεις Δ. Ζάττα - Μ. Ζάττα - Α. Μαρτίνο - Κ. Μαρτίνο.

Απόσπασμα συμβολαίου μεταβίβασης ακινήτου, με ημερομηνία 21.7.1979, στο οποίο καταγράφονται οι σχέσεις του Δημοσθένη Ζάττα, της Θηρεσίας-Μαργαρίτας Ζάττα, του Άγγελου Μαρτίνο και της Λίνας-Καρολίνας Μαρτίνο.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο η Λίνα-Καρολίνα ήταν χήρα του Άγγελου Μαρτίνου και απεβίωσε στις 9.4.1977 στην Αθήνα. Η αδερφή της Θηρεσία-Μαργαρίτα Ζάττα, το γένος Καρόλου Κάρνερ (Karner), η οποία έκανε καριέρα ως τραγουδίστρια κυρίως στις ΗΠΑ με το όνομα Μάκη Καρνέρη, ήταν χήρα του Δημοσθένη Ζάττα και ζούσε μέχρι τον θάνατό της, στις 7.7.1961, στη Νέα Υόρκη.
Το τεκμήριο προέρχεται από το αρχείο του Παναγιώτη Μαρτίνου, εγγονού του συνθέτη, πιανίστα και διευθυντή ορχήστρας, Άγγελου Μαρτίνο.
Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Μαρτίνος, οι δύο αδερφές γεννήθηκαν στη Βιέννη. Σύμφωνα με προφορικές διηγήσεις που απομένει να διασταυρωθούν, δραπέτευσαν μαζί από την οικογένειά τους, η οποία ήταν στο περιβάλλον της Αυστριακής βασιλικής αυλής, για να γλιτώσουν από τα αυστηρά πρωτόκολλα ανατροφής και ο πατέρας τους τις αποκλήρωσε.

Τύπος:
Χρονολογία:
21.07.1979
Τόπος:
Αθήνα
Προέλευση:
Αρχείο Παναγιώτη Μαρτίνου
Αναγνωριστικό:
KA_D_Apospasma_Symvolaiou_Zatta_Martino
Άδεια χρήσης:
cc
Παραπομπή:
Αρχείο Κουνάδη, "Απόσπασμα συμβολαίου στο οποίο καταγράφονται οι σχέσεις Δ. Ζάττα - Μ. Ζάττα - Α. Μαρτίνο - Κ. Μαρτίνο.", 2019, https://vmrebetiko.gr/item?id=11006

Δείτε επίσης