Απόκομμα εφημερίδας με αναφορά στον Γιώργο Κατσαρό (Θεολογίτη)

Απόκομμα από φύλλο αταυτοποίητης αμερικανικής εφημερίδας των αρχών της δεκαετίας του 1950, με την είδηση της κλοπής του Γιώργου Κατσαρού από δύο άντρες, ο ένας εκ των οποίων οπλοφορούσε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο φέρει τον τίτλο Night Club Singer Robbed By Armed Bandit, οι δράστες αφαίρεσαν από τον Γιώργο Κατσαρό, στον διάδρομο του πρώτου ορόφου του διαμερίσματός του, φάκελο που περιείχε 150 δολάρια και εξαφανίστηκαν με μαύρο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το κτήριο.
Στη φωτογραφία που συνοδεύει το δημοσίευμα απεικονίζεται ο Γιώργος Κατσαρός να καταθέτει σε αξιωματικό του αστυνομικού τμήματος του Μπράιτον, συνοικία της Βοστώνης στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ στην οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διέμενε τη συγκεκριμένη περίοδο.
Το απόκομμα παραχώρησε ο τραγουδιστής, κιθαρίστας, συνθέτης και στιχουργός στον Παναγιώτη Κουνάδη, κατά τη διάρκεια του ερευνητικού ταξιδιού που πραγματοποίησε ο τελευταίος στις ΗΠΑ, τον Μάιο-Ιούνιο του 1987, με σκοπό τη γνωριμία και τη συλλογή πληροφοριών από τον καλλιτέχνη.

Τύπος:
Δημιουργός:
Ημερομηνία:
1952 (;)
Τόπος:
ΗΠΑ
Μορφή:
Χαρτί, 26 Χ 15,7 εκ., μέτρια κατάσταση, φέρει σκίσιμο στην αριστερή πλευρά, ασπρόμαυρο
Πηγή:
Αρχείο Κουνάδη
Αναγνωριστικό:
KA_Photo_Giorgos_Katsaros_46
Δικαιώματα:
cc
Παραπομπή:
Αρχείο Κουνάδη, "Απόκομμα εφημερίδας με αναφορά στον Γιώργο Κατσαρό (Θεολογίτη)", 2019, https://www.vmrebetiko.gr/item?id=3782

Σχετικά τεκμήρια

Δείτε επίσης