Letter from the Atlantic Bank of New York to Margarita Zatta

Part of the content is temporarily available only in Greek

Επιστολή της Atlantic Bank of New York προς στη Μαργαρίτα Ζάττα (Margaret Zattas), την αυστριακή σύζυγο του Δημοσθένη Ζάττα, γνωστότερη ως Μάκη Καρνέρη.
Η δακτυλογραφημένη επιστολή, σε επιστολόχαρτο της Atlantic Bank of New York, είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, φέρει ημερομηνία 23 Ιουλίου 1958 και έχει θέμα "Κληρονομιά Δημοσθένους Ζάττα".
Το έγγραφο προέρχεται από το αρχείο του Παναγιώτη Μαρτίνου, εγγονού του συνθέτη, πιανίστα και διευθυντή ορχήστρας, Άγγελου Μαρτίνο, ο οποίος είχε νυμφευθεί την αυστριακή Λίνα-Καρολίνα, το γένος Karner (στο πιστοποιητικό θανάτου της, ωστόσο, αναφέρεται το γένος Τόιφνερ -Teufner στα γερμανικά), αδερφή της Θηρεσίας-Μαργαρίτας Ζάττα, το γένος Karner, συζύγου του Δημοσθένη Ζάττα και γνωστότερης ως Μάκη Καρνέρη.
Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Μαρτίνος, οι δύο αδερφές γεννήθηκαν στη Βιέννη. Σύμφωνα με προφορικές διηγήσεις που απομένει να διασταυρωθούν, δραπέτευσαν μαζί από την οικογένειά τους, η οποία ήταν στο περιβάλλον της Αυστριακής βασιλικής αυλής, για να γλιτώσουν από τα αυστηρά πρωτόκολλα ανατροφής και ο πατέρας τους τις αποκλήρωσε.

Type:
Author (Photographer):
Date:
23.07.1958
Location:
New York
Source:
Panagiotis Martinos Archive
ID:
KA_D_Epistoli_Pros_M.Zatta
Licensing:
cc
Reference link:
Kounadis Archive, "Letter from the Atlantic Bank of New York to Margarita Zatta", 2019, https://vmrebetiko.gr/en/item-en?id=11005

See also